fredag 4 mars 2011

En alternativ svan

Så var det då premiär för filmen ”Black Swan”. Efter alla kritikerhyllningar känner jag mig kritisk. Här erbjuds ett alternativ för den som inte attraheras av det ganska könsstereotypa upplägget i filmen.


1. Om du fortfarande älskar dans gå och se Wikström! på Dansmuseet. Föreställningen ges som lunchunderhållning under mars månad.


2. Om du är intresserad av svarta svanar i teorin läs boken The Black Swan av Nassim Nicholas Taleb. Boken utsågs av Sunday Times till en av de mest inflytelserika sedan andra världskriget. Med utgångspunkt i globalisering och oförutsägbarhet lyckas Nassim Nicholas Taleb förutse finanskrisen. En kittlande framställning som trots de ibland svåra begreppen fascinerar från första början.


3. Intresserad av litteratur, men inte så mycket av teorier utan om människoöden, läs boken Vilda svanar av Jung Chang. Läsaren får följa författarens uppväxt, samt hennes mamma och mormor. Genom dessa kvinnoöden berättas Kinas historia utifrån vanliga människors liv på ett gripande sätt.



4. Är du ute efter något mer barnvänligt? Läs eller se H C Andersens klassiska barnsaga om Den fula ankungen. En rörande berättelse som ger en hopp, även om man inte fötts med de bästa yttre förutsättningarna.


5. Om jag inte lyckats övertyga dig om att pröva något av alternativen ovan återstår bara att frossa i tyll. Bege dig å det snaraste till Beyond Retro i Stockholm där du kan tillfredställa ditt balettbegär med tyllkjolar i olika färger. Plié!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar